Villanyszerelési gyors tippek

Elment az áram? Vagy más elektromos hibát érzékel?

Olvassa el ezt a tájékoztatót és segítségével lehet, hogy Ön is meg tudja oldani a problémát. Komolyabb panaszok esetén forduljon Dr. Villanyhoz!

Elment az áram a lakásban?

Győződjön meg róla, hogy a lakásában a szolgáltatás zavartalan és ellenőrizze, hogy minden biztosíték fel van-e kapcsolva, beleértve a villanyórán lévőket is! Ha mindent rendben talál, akkor más lehet a probléma oka.

Villog a lámpa?

Cserélje ki az izzót!  Ha ez nem segít, akkor a kapcsolóval vagy a lámpatest foglalatával van probléma. Ilyen esetekben kötési égés, elöregedés is előfordulhat. Ez füsttel járhat és tüzet is okozhat!

Kapcsoló felkapcsolásakor ciripelő, pattogó hangot hall, esetleg égett gumi szagot érez?

Kapcsolója elöregedett, vagy rossz minőségű.  Ajánlatos minél előbb kicserélni, mivel szikraívet húz, ami tűzesethez is vezethet. Amint ezt észreveszi, azonnal áramtalanítsa az adott szakaszt, vagy az egész lakást. Fokozott tűzveszélynek van kitéve!

A konnektorba bedugott egy elektromos fogyasztót, de nem történt semmi, amikor bekapcsolta?

Próbálja ki a lakás egy másik pontján a fogyasztót, hogy működik-e! Ha igen, akkor a dugaszoló ajzatja (konnektor) meghibásodott. Cseréje egyszerű, de veszélyes!

A lámpa egyik pillanatban világított, a másikban már nem, mit tehetnék?

Valószínűleg kiégett az izzó. Cserélje ki. A cserénél legyen lekapcsolva a lámpa és a hozzátartozó kismegszakító is.
Ha nem oldódik meg a probléma, akkor más baj lehet.

Kezében maradt a konnektor, amikor kihúzta a fogyasztót?

Semmiféleképpen ne kezdje el visszatuszkolni a falba, mivel nagyobb probléma is keletkezhet. Önt is megrázhatja az áram!

Szikrázik a konnektor, amikor kihúzza a fogyasztót belőle?

Nincs nagy baj, de oda kell figyelni, hogy minden eltávolításkor az adott eszköz ki legyen teljesen kapcsolva, mivel ilyenkor a dugvilla kihúzásával megszakítja az áramkört. Vizsgálja meg, hogy a konnektorban a szikraív okozott-e valamilyen kárt
(égés, elszenesedés).

Megrázta a fürdőkád vagy a vízcsap?

Ezt földelési probléma okozza és nagyon veszélyes! Gyorsan kell cselekedni és javíttatni a hibát!

Ráz a mosógép?

Az eszköz vagy a konnektor földelése meghibásodott vagy nem megfelelő. Mindkét eset veszélyes!  Ilyenkor csak kihúzott állapotban érintse meg a készüléket. Szakszerű javítást igényel!


Nyomtatható villanyszerelési tanácsok

Ragassza be villanyszekrényébe, hogy a válaszok mindig rendelkezésére álljanak! Hasznos lehet, ha áramkimaradás, meghibásodás miatt nem tudja használni az internetet!

Töltse le most!
Nyomtatható villanyszerelési tanácsok

Share Button